ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

img_0523sos-berklee-vassilis-g-akrivosguinness6f0018ba-0db4-4781-a98c-5acbf4f764acaccordion-vassilis-akrivosvasilis-akrivos-diploma

Βασίλης Ακριβός είναι μουσικός όμως το όνομα του εμπεριέχει την ιδιότητα εκείνου του καλλιτέχνη που είναι και ερμηνευτής και εκτελεστής μουσικών οργάνων, δάσκαλος, ενορχηστρωτής, διασκεδαστής-live-dj performer, μουσικός παραγωγός, μαέστρος κι όχι μόνο. Γόνος μουσικής οικογένειας έχοντας σαν πρότυπα τον παππού του που έπαιζε πιάνο αλλά κυρίως τον αγαπημένο του πατέρα ο οποίος του προσέφερε τα πρώτα μουσικά ακούσματα καθότι υπήρξε δεξιοτέχνης στην ερμηνεία ιταλικών καντσονέτων εκείνης της εποχής ξεχωριστός  για την ‘’βελούδινη’’ όπως έλεγαν φωνή του. Αντλώντας τα πρώτα ερεθίσματα από το οικογενειακό του περιβάλλον κι έχοντας μέσα του τη σπίθα από μικρός μετατρέπει τη δίψα για μάθηση σε ταλέντο ξεκινώντας να παίζει πιάνο στα πέντε του χρόνια. Ο δάσκαλος του αντιλαμβάνεται το ταλέντο του όταν για πρώτη φορά τον ακούει να τραγουδά δεύτερη φωνή ενώ άκουγε μουσική από το ραδιόφωνο και τον παραπέμπει να κάνει φωνητικές σπουδές.

Στα δεκαπέντε του χρόνια κάνει την πρώτη εμφάνιση σε κοινό ενθουσιάζοντας με τον ερμηνευτικό του χαρακτήρα. Αργότερα θα γίνει γνωστός για το προσωπικό ήθος και ύφος με το οποίο σφραγίζει κάθε του μουσικό εγχείρημα. Φεύγει για σπουδές στο εξωτερικό όπου τελειοποιεί τις σπουδές του στη σύνθεση, ενορχήστρωση, μουσική τεχνολογία και φωνητικών(vocals performer) και στο ακορντεόν, το συνθεσάιζερ και φτάνει στο απόγειο τις σπουδές του στο πιάνο. Θα έλεγε κανείς ακούγοντας τον να παίζει νομίζει πως τα άσπρα-μαύρα πλήκτρα αποτελούν προέκταση των χεριών του.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή του Αριστείδη Μόσχου ο οποίος τον μυεί στην Παραδοσιακή μουσική και δέχεται σαν επιβράβευση τη συμμετοχή του στις συναυλίες του. Κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε μπουάτ ενώ το όνομα του γίνεται συζητήσιμο σαν πολύπλευρη μουσική φυσιογνωμία. Τραγουδά Ελληνικά, Ιταλικά,Αγγλικά, Ισπανικά, Τούρκικα ανάμεσα σε πιάνο ακορντεόν και συνθεσάιζερ θυμίζοντας κάτι σε μουσικό χαμαιλέων. Κάνει εμφανίσεις σε show μεγάλων κρουαζιερόπλοιων  ως μαέστρος ενώ συμμετέχει και σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική, Καναδά, Ντουμπάι, Γερμανία , Τουρκία από τότε μέχρι και σήμερα.

Η μουσική του ανησυχία τον ωθεί να γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις κάνοντας τη πρώτη του απόπειρα στη σύνθεση με το φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού στο οποίο αποσπά το πρώτο βραβείο. Στην πορεία ασχολείται με ενορχηστρώσεις για παραγωγή δίσκων καλλιτεχνών ενώ γράφει και τραγούδια σε μουσική και στίχο του ιδίου. Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους σημαίνοντες συνθέτες στιχουργούς και καλλιτέχνες του τόπου οι οποίοι τον εμπιστεύονται για την φωνή και ο ταλέντο του ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η μορφή της Μ.Λίντα, Π.Πάνου, Ρ.Σακελλαρίου, Π.Παπαδοπούλου, Κ.Χατζή, Γ.Σπανός , Μ.Μητσιάς, Γ.Μαργαρίτης, Β.Περπινιάδης, Γλυκερία, Χ.Δάντης, Κ.Μακεδόνας, Τ.Τσανακλίδου, Γ.Μαρίνης, Σ. Αγγελόπουλος, Μ.Κανά, Ν.Μαυρουδής, Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Π.Ξενάκη, Ε.Δήμου, Α.Κυρίτσης, Α.Κιτσάκης, Γ.Νικολάου, Ν.Καραγιάννη, Μ.Τσέρτος ,Ν.Περγιάλης, Α.Ρεπάνης, Λ.Χαλκιάς, Γ.Πλούταρχος, Λ.Αλκαίου, Φ.Νικολάου, Γ.Ανδρεάτος και πολλοί άλλοι.

Ορόσημο στη μουσική του διαδρομή αποτελούν τα αφιερώματα τα οποία έχουν διεξαχθεί ύστερα από αποκλειστική ανάθεση στον ίδιο τόσο για την ενορχήστρωση όσο και και για την διεύθυνση ορχήστρας. Ξεχωρίζει το ρεκόρ γκίνες το 2014 στο στάδιο της Ναυπάκτου, που πήραν μέρος 777 χορόδοι, 77 μπουζούκια, 7 πιάνα και 7 σολίστ που ερμηνεύσανε τα 7 τελευταία τραγούδια απο το ballet suite zorbas του Μίκη Θεοδώρακη και είχε την ευθύνη της ενορχήστρωσης καλλητεχνικής επιμέλειας και διεύθυνσης ορχήστρας. Το αφιέρωμα στο Ν. Ξυλούρη τον Μάιο του 2013 παρουσία του Ψαραντώνη και Ψαρογιάννη καθώς και της συζύγου του Ουρανίας το όποίο συγκίνησε ιδιαίτερα. Καθώς και το αφιέρωμα στον Σ.Καζαντζίδη και Β.Μοσχολιού  το 2007. Έχει βραβευθεί στο φεστιβάλ του Μίκυ Θεοδωράκη ως διευθυντής ορχήστρας καθώς και απο τον δήμαρχο του Σικάγου για την εμφάνιση του εκεί. Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία του με τον Κ.Χατζή και το αφιέρωμα στον ίδιο στα οποία η συμμετοχή του ως υπεύθυνου ορχήστρας ήταν επιεικώς πληθωρική. Στο μουσικό του χρονολόγιο  έχει καταγραφεί η παρουσία του στο Μέγαρο Μουσικής με την Μ.Λίντα, Γ.Σπανό, Ε.Δήμου, Ν.Μαυρουδή και άλλοι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες  παρουσία και της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου της  οποίας είναι αρωγός εδώ και πολλά χρόνια.

Εδώ και χρόνια έχει υπάρξει  πρωτοπόρος και δημιουργός μιας ιδέας πρωτόγνωρης. Συνδιάζει live μουσική με dj όπου εμφανίζεται με την οποία φέρνει σε επαφή κάθε είδους μουσικό άκουσμα αφενός με το χρησμα της δικής του ιδιότυπης φωνής και το προσωπικό του ερμηνευτικό ύφος και αφετέρου με την  αναπαραγωγή μουσικής διαθέτοντας τα καταλληλότερα οπτικοακουστικά μέσα δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο τον έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου ως πρώτη επιλογή για διοργανωση εκδηλώσεων κάθε είδους(συναυλίες, μουσικές βραδιές, γάμους, βαπτίσεις κλπ).

Ασχολείται με την διδασκαλία πιάνου, ακορντεόν και συνθεσάιζερ ενώ παραδίδει μαθήματα φωνητικών σπουδών σε μαθητές αρκετοί απο τους οποίους έχουν  αναγνωρισθεί. Έχοντας ακούσματα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές όπως του Χατζηδάκη και του Θεοδωράκη που καθόρισαν τη μουσική του διαδρομή και δίνοντας παράλληλα το προσωπικό του στίγμα έκανε και εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στο μουσικό στερέωμα θυμίζοντας ότι η ζωη του μοιράζεται ανάμεσα στις γραμμές του πενταγράμμου έχοντας ήδη βρεί στο κλειδί του σολ το κλειδί για την αναγνώριση και την επιτυχία. Εντυπωσιάζει για την επαφή του με το κοινό έχοντας σαν όπλο του την άριστη επίδοση του σε όλα τα είδη κάνοντας τους θαμώνες του να τον αναζητούν όπου εμφανίζεται για να τον ακόυσουν.

Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός που του αποδίδεται συχνά ως ο άνθρωπος ορχήστρα..